« terug naar vorige pagina

Wat speelt er nu

Nieuwe huisarts in opleiding

Wij hebben momenteel een nieuwe huisarts in opleiding, mevrouw Naomi Wijker. Zij zal t/m eind augustus 2021 ons team versterken en ook zelfstandig spreekuur draaien (altijd in overleg met de huisarts). 

U kunt bij haar op spreekuur terecht komen, de assistente zal dit vooraf aan u melden.
Via online afspraak maken, kunt u zelf kiezen om een afspraak te maken met de huisarts of de huisarts in opleiding. (Online afspraken maken is momenteel niet mogelijk vanwege Corona-virus.)

Welkom in onze praktijk Naomi!

Overige nieuwsitems

 • 1 september 2020

  Helaas was 31 augustus alweer de laatste werkdag van onze 2e arts in opleiding, Tony, die wij een jaar lang mochten begeleiden in onze praktijk.

  Maar wat een leuk jaar was het weer om met deze bijzonder hartelijke, deskundige en humorvolle huisarts in spé, te mogen samenwerken. Tony heeft de gave om de mens achter het probleem te zien. We wensen je een mooie carrière toe en dat gaat zeker lukken!

  We zullen jou en je daverende lachsaldo’s missen Tony!

  Hieronder een foto impressie van Tony:

    

 • 2 juli 2020

  Lees meer

 • Wij hebben een vernieuwde website!
  Onze oude site voldeed niet meer aan de huidige eisen van de moderne technologie. 

  Onze nieuwe site is veilig & vindbaar:

  •           Gegevens worden versleuteld verzonden (SSL certificaat)
  •           Goed vindbaar in zoekmachines
  •           Leesbaar op alle apparaten (mobielvriendelijk)

  We horen graag wat u er van vindt!

  Ons webadres: http://www.huisartsharris.nl

 • Afgelopen dinsdag was ook de onthulling van de prachtige muurschildering op de pilaren van Stefanie van Meenen (©2019 ConstCreations).


  Ruim 3 maanden is Stefanie met ziel en zaligheid bezig geweest om van de 2 saaie witte sta-in-de-weg pilaren in onze gang, 2 mooie kunstwerken te maken waar u en wij veel plezier aan zullen beleven!

  Hieronder een stukje van de kunstenares zelf:

  “Schilderen op ronde pilaren was een nieuwe uitdaging voor mij. Het ontwerpproces en eindresultaat is bij een 360 graden oppervlak anders dan bij een vlakke muur. Je overziet het geheel niet in één keer en kijkt er telkens vanuit een andere hoek tegen aan, waardoor ik de kijkers nieuwsgierig wil maken naar wat er om het hoekje gebeurt.
  In het begin van de ontwerpfase werd duidelijk dat het huisartsenteam graag vlinders en groen wilde. Ook de ruimte bepaalde waar elementen geplaatst en benadrukt moesten worden. Een vlakke wand vraagt om een ander tafereel dan twee pilaren die door de glazen deuren en wanden met elkaar één geheel vormen. Ook een ruimte waar veel doorloop is, moet daarop aangepast beschilderd worden. Het geen tot zeer weinig afstand kunnen nemen van het ontwerp, zorgde dat ik koos voor een verfijnde detaillering. De kijker staat soms nog geen 50 cm van de pilaren af en kan van dichtbij de details zien.
  Een bedrijfsruimte is geen slaapkamer. Zo is er rekening gehouden met zowel medewerkers als patiënten. Voor het personeel dat door de gangen loopt, heb ik een visueel aantrekkelijke compositie gemaakt. Patiënten zien bij binnenkomst al 75% van de twee pilaren, met veel van de rustgevende kleur groen en kunnen vanuit de wachtkamer ook gedeeltes zien.
  Voor de kleintjes zijn er twee rupsjes in de nissen, als educatieve en speelse elementen. Huisarts Harris wilde vooral dat kinderen blij worden van deze vlinder-muurschildering.”

  Voor meer informatie of bij interesse in het werk van Stefanie kunt u haar benaderen:
  Website: http://www.constcreations.com – E- mail info@constcreations.com

 • Afgelopen dinsdag is officieel het digiTAALpunt geopend in de Emmahof door dokter Robert Harris, wethouder Jacky Silos en de projectleider Taal & Gezondheid van de bibliotheek Çilem Böyükünlü.

   

  Wat is het en waarom?

  Mensen met onvoldoende of beperkte basisvaardigheden kunnen minder goed omgaan met ziekte, maken vaker fouten met het innemen van geneesmiddelen en hebben meer moeite om de informatie van de zorgverlener te begrijpen. In Vlaardingen zijn er zo een 15000 mensen die onvoldoende basisvaardigheden bezitten. Deze mensen willen wij samen met de bibliotheek in Vlaardingen gaan helpen.

  Er kan een afspraak gemaakt worden met een speciaal hiervoor getrainde vrijwilliger.

  Voorbeelden waarvoor bijvoorbeeld een afspraak gemaakt kan worden:

  • Als u beter wilt leren spreken, luisteren, lezen, schrijven in de Nederlandse taal;
  • Als u een taalbuddy wilt;
  • Patiënten die moeite hebben met MijnGezondheidsnet (online dossier inkijken, e-consulten etc);
  • Als het gebruik van het recept onduidelijk is;
  • Als u de dokter of de assistente niet goed heeft begrepen.

  Het digiTAALpunt is voor alle patiënten van de Emmahof.
  Als u meer wilt weten, kunt u dat vragen bij uw eigen praktijk of bij de vrijwilligers  van het digiTAALpunt.

  Openingstijden vrijwilligers digiTAALpunt:
  – Elke dinsdag tussen 9:00 uur – 11:30 uur
  – In de algemene gang voor de ingang van praktijk Harris

   

  Team Harris en de vrijwilligers van de bibliotheek helpen u graag!

 • 1-9-2019

  Wij hebben momenteel een nieuwe huisarts in opleiding, de heer Tony Feng. Hij zal t/m eind augustus 2020 ons team versterken en ook zelfstandig spreekuur draaien (altijd in overleg met de huisarts).

  U kunt bij hem op spreekuur terecht komen, de assistente zal dit vooraf aan u melden.
  Via online afspraak maken, kunt u er zelf voor kiezen om een afspraak te maken met de huisarts of de huisarts in opleiding.

 • Helaas was afgelopen vrijdag alweer de laatste werkdag van onze 1e arts in opleiding, Willeke, die wij een jaar lang mochten begeleiden in onze praktijk.

  Maar wat een leuk jaar was het om met deze bijzonder vriendelijke, deskundige en humorvolle huisarts in spé, te mogen samenwerken. En als we naar alle attenties kijken die je van patiënten hebt ontvangen, dan werd je als arts ook erg gewaardeerd.

  We zullen je missen Willeke!

  Hieronder een foto impressie van ‘onze’ Willeke:

        

 • Ook in 2019 is team Harris weer geslaagd voor de reanimatiecursus.
  Zie hieronder een mooie compilatie!

 • 4 juni 2019

  Iedereen weet dat bewegen belangrijk is en bijdraagt aan een goede gezondheid! Daarom zijn wij gestart met een wandelgroep voor iedereen maar met name voor mensen met diabetes en overgewicht.

  Wij nodigen onze patiënten daarom heel graag uit om met ons mee te wandelen.

  Tijden: Elke dinsdag 14:00 – 15:00 uur
  Elke donderdag: 19:00 uur – 20:00 uur

  Kosten: € 2,50 per maand

  U kunt zich bij de praktijk aanmelden als u interesse heeft.

 • Vanaf 1-1-2019 worden de vitamine D tabletten niet meer vergoed door de zorgverzekeraars.

  U kunt daarom het beste zelf deze tabletten (de goedkoopste) bij de drogist te kopen.

  Indien u een tekort heeft dan is het standaardadvies: dagelijks een tablet van 20 mcg bij uw vetste maaltijd innemen.

 • Het stond al heel lang op de wensenlijst van Robert Harris om artsen in opleiding tot huisartsspecialist (aios) in zijn praktijk te mogen opleiden.

  Om dit te kunnen bewerkstelligen, is hij een samenwerking aangegaan met de Huisartsenopleiding van het Erasmus MC. Tijdens dit traject wordt beoordeeld of de huisarts voldoet aan de gestelde eisen, door middel van het afnemen van een aantal toetsen, cursussen, persoonlijke gesprekken alsmede het hebben van een goed functionerende moderne praktijkruimte.

  Hij is dan ook heel erg verheugd dat hij voldoet aan alle gestelde eisen en medio juni erkend is als huisartsopleider door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) van de KNMG!

  In september 2018 komt de 1e arts, mevrouw Willeke Prosman, in onze praktijk haar opleiding tot huisartsspecialist volgen. U zult haar het komende jaar regelmatig te zien kunnen krijgen.

 • Als huisartsenpraktijk vinden wij het belangrijk dat onze patiënten gezond oud worden. Maar hoe?

  In samenwerking met Gezond oud worden in Vlaardingen, VIB (Vlaardingen in beweging) en de gemeente Vlaardingen gaan we een pilot starten:

                                               ‘De gezonde wachtkamer’

  Daarnaast zijn we al gestart met wandelgroepen vanuit ons centrum. Zie ons andere nieuwsbericht.

  Via ‘Gezond oud worden in Vlaardingen’ worden er óók wandelingen georganiseerd. Kijk hiervoor op gezondoudwordeninvlaardingen.nl/wandelingen

  Binnenkort meer…

 • We zijn blij te kunnen melden dat wij 19 juni het keurmerk voor  NHG-accreditering voor het eerst hebben behaald!

  Dit programma van het Nederlands Huisartsen Genootschap beoordeelt de praktijk jaarlijks op kwaliteit, het leveren van goede en verantwoorde zorg en op bedrijfsvoering.

  Op de dag van de accreditatie komt er iemand van het NHG, de auditor, een hele dag langs om alles te beoordelen en met de medewerkers te spreken. Daarbij worden onder andere ook de, door een aantal patiënten, ingevulde enquêtes besproken. Hierin kunnen de gevraagde personen hun oordeel geven over de huisartsen en de praktijk, waar wij vervolgens weer van kunnen leren.

  Wij zijn blij met het behaalde certificaat, maar nog belangrijker vinden wij het om ons jaarlijks te laten toetsen of wij nog voldoen aan de kwaliteitseisen van de NHG volgens de landelijk opgestelde kwaliteitsnormen en -eisen.

  We zullen ons de komende tijd weer volop inzetten om ook de volgende keer deze certificering te behalen.

 • We hebben een nieuw logo zoals u ziet!

  Het is een logo waar de praktijk voor staat:
  Het symbool met de mensen staat voor verbinding tussen de patiënten, alle medewerkers van de praktijk en andere disciplines.
  Het dak staat voor huiselijk, veilig en warm hetgeen wij graag als praktijk willen uitstralen en geven aan u als patiënt.