« terug naar vorige pagina

Teledermatologie

In onze huisartspraktijk zijn wij actief met Teledermatologie.

Wat is teledermatologie?
In het geval van teledermatologie maakt de huisarts digitale foto’s van de afwijkende huidaandoening en deze foto’s worden samen met een vragenlijst via de beveiligde verbinding verstuurd naar een dermatoloog uit uw ziekenhuis. De dermatoloog geeft vervolgens binnen 3 dagen via elektronische weg antwoord met een diagnose en of behandel advies. Alle data is strikt beveiligd en alleen toegankelijk voor de betrokken zorgverleners. Uw huisarts kan door teleconsultatie directer en sneller inhoudelijke expertise inroepen van een specialist.

MijnGezondheid.net
Patiënten, die gebruik maken van MijnGezondheid.net, kunnen zelf online hun uitslag inzien na beoordeling en eventuele opmerkingen door de huisarts.

Voordeel voor de dokter en patiënt.
Binnen de gezondheidszorg bestaan veelal wachttijden; zowel voor een polikliniek bezoek als in de wachtkamer zelf. Bij een teleconsult vervallen deze wachttijden.
U bespaart ook reiskosten en -tijd, en (soms) parkeerkosten. Een directer contact met de dermatoloog door de teledermatologie stelt uw huisarts in staat extra expertise in te roepen en sneller adequate medicatie te krijgen of een verwijzing kan worden voorkomen of worden versneld.

In 75% van de teleconsulten is een ziekenhuis bezoek niet meer nodig. Teleconsultatie gaat van het eigen risico van de patiënt af, maar komt in plaats van het ziekenhuisbezoektarief waardoor teleconsultatie voor u gemiddeld 3 keer goedkoper is.